Çelik kapı yaptırırken kilitlerin sağlamlığının yanında kapının ağır olması ve içinin dolu olması gerektiğini, Piyasadaki dışı saç içi boş çelik kapıların güvenilemeyeceğini
Artan kapkaç olaylarında çalınan veya kaybolan anahtarınızın, kapı barelinin (kapı göbeki) değiştirilemediği takdirde hırsızlara davetiye çıkardığını?
Yaz aylarında, semt pazarları gününde, bayram tatillerinde, hırsızlık olaylarının arttığını?
Bozulan apartman kapı hidroliklerinin yaptırılmadığı sürece kötü niyetli şahısların işlerini kolaylaştırdığını?
Kapı kilitlerine ( barellere ) yapılan yağlamaların, boyacılar tarafından yapılan boyamalarının kapı kilitlerini bozduğunu?
Kapı ve çerçeve arasında hiçbir boşluk olmamalıdır. Bu boşluk bir levye yardımıyla kapının kanırtılarak açılması için kullanılabilir.
Kilitlerini mümkün oldukça yeni teknoloji v sağlam olsun. Klasik kilit dilleri oldukça zayıf bir koruma sağlarlar. Bu yüzden kalın, mil ve benzeri yeni tip kilitler tercih edilmelidir. Çift kilit kullanmanız idealdir.
Kilitleriniz süs değildir. Onları kullanın. Kilitli bir kapı dahi açılabiliyorken kilitlenmemiş bir kapının açılamaması düşünülemez.
Daire kapınızın önüne gelen kişiler ile güvenli mesafeden konuşmanızı sağlayacak sürgünüz, zinciriniz veya emniyet kilidiniz olmalıdır. Bunlar; kapının birkaç santimden fazla açılmasını engeller. Ancak çok dikkatli olmalısınız, çünkü güçlü bir tekme ile kırılmaları oldukça kolaydır.
Anahtarlarınızdan birini dahi kaybettiyseniz kilitlerinizi değiştirmeyi ciddi olarak düşünün. Bir eve taşındıysanız mutlaka eski kilitleri değiştirin. Size teslim edilen anahtar sayısı tam dahi olsa bunların kopyalanıp kopyalanmadıklarını bilmeniz mümkün değildir. Anahtarınızı güvenilirliği şüpheli kişilere kısa süreliğine dahi olsa emanet etmeyin. Bir anahtar kopyalamanın en fazla 1-2 dk sürdüğünü unutmayın.
Anahtarınızın üzerine, özellikle adresinizin tespit edilmesini sağlayabilecek hiçbir not bulundurmayın.
Güvendiğiniz bir komşunuza seyahatinizle ilgili tarih bilgilerini verin ve acil bir durumda sizi araması için telefon numaranızı bırakın. Evinizde alarm varsa çalması durumunda ne yapması gerektiğini anlatın ve arada bir kendisini arayarak evinizin durumuna dikkat etmesini sağlayın.
Evde olmadığınız zamanların, evi emanet ettiğiniz kişi dışında hiç kimse tarafından bilinmesine izin vermeyin. Bazen güvendiğiniz bir kişinin bile bu bilginin kolaylıkla ağzından kaçırabileceğini unutmayınız.
Telefonlarınızın sesini kısın. Uzun uzun çalan ve yanıt verilmeyen bir telefon etraftaki bir hırsız için iyi bir işarettir.
Acil durumlarda görevlilerin evinizi kolayca bulup ulaşabilmesi için evinizin kapı numarasının dışarıdan rahatça görülmesini sağlayın.
Ev çevresinde bulunan bozulmuş arabalar, yanmayan sokak ışıkları,yazı yazılmış resim çizilmiş duvarlar, kirli sokaklar suçluları çeken unsurlardır. Bunların en kısa zamanda giderilmesini sağlayın.
Apartmana girerken sizlerle beraber girmek isteyen kişilere karşı yanık olun. Unutmayın içeri girmelerine izin vermek zorunda değilsiniz. Kiminle görüşmek istiyorsa o kişinin izni sağlanana kadar giremeyeceğini belirtin veya görüşülecek kişi ile siz konuşun.
Apartmana girerken kapının önünde anahtarını arıyormuş gibi çantasını karıştıran biri, sizi içeri girmek için kandırmaya çalışıyor olabilir. Kim olduğunu öğrenmeye çalışın tabi ki güvenli bir mesafeden.
Yeni aldığınız değerli eşyaların paketini, ne oldukları anlaşılmayacak şekilde parçalayın ve bu şekilde çöpe atın. Normal ya da yılbaşı gibi özel günlerde çöp kutunuzdaki paketler evinizin girilmeye değer olduğunu gösterecektir.
Telefonunuzun programlanabilir hızlı arama tuşları varsa, acil durumlarda aranabilecek numaraları(polis, itfaiye gibi) programlayın ve bunu kullanabilecek yaştaki çocuklarınıza öğretin.
Değerli eşyalarınızı saklamak için evinize bir kasa alabilirsiniz ancak sürekli kullanmadığınız tüm değerli eşyaları (mücevherat, para, eşya gibi) kiraladığınız bir banka kasasında saklayın.
bir hırsız için en karlı çalışma şekillerinden birisi de çalınan eşyanın yerine yeni alınan bir eşyayı da çalmaktır. Yaklaşık 1 aylık süre içerisinde düşükte olsa bu ihtimal vardır. Dikkatli olmalısınız.
Evinize uygun bir alarm takın. Bu bir zorunluluk olmamakla berber basit hırsızlıklar için çok caydırıcılığı vardır. Hareketi algıladığında yanan bir ışık gibi, alarm olmasa bile uyarı yerine geçebilecek basit bazı önlemlerde alabilirsiniz. Çok pahalı çözümlerin size uygun olup olmadıklarını iyice irdelemeniz gerekir.
Tamir veya benzeri durumlar için evinize gelen kişilerin kimliklerinden emin olun. Şüpheniz varsa bağı olduğu kurumu arayarak isimlerini teyit etmelerini isteyin, ancak kişilerin kendisinin size verdiği telefon numaralarına da güvenmeyin.
Evinizdeki değerli elektronik cihazların seri numaralarını bir yere not edin. Ayrıca mümkünse değerli eşyalarınızın fotoğraflarını ya da video görüntülerini çekin ve saklayın.
Değerli evraklarınızın da fotokopilerini çekin ve ayrı bir yerde saklayın. Kredi kartı numaranızı ve çalınması durumunda aranacak telefonlar numaralarını da güvenli bir yerde saklayın.
Mümkün olan değerli eşyalarınıza (Elektronik cihazlar gibi) sizin olduklarını ifade eden özel bir işaret koyun(isim, ehliyet numarası gibi). Bu satılmalarını zorlaştıracağı için hırsızları bir kez daha düşündürecektir. Ayrıca polisin olayı takip etmesi ve çalıntı malın sahibinin bulunmasını kolaylaştıracaktır.